NavMenu

Prepolovljena dobit "Solane Tuzla" u 2014. godini

Izvor: Indikator Subota, 02.05.2015. 10:32
Komentari
Podeli

Neto dobit "Solane Tuzla" u 2014. godini više je nego prepolovljena u odnosu na prethodnu godinu, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Sarajevskoj berzi.

Dobit "Solane" poslije oporezivanja iznosila je lani 790.000 KM, nakon 1,81 mil KM u 2013. godini. Lošiji krajnji saldo u bilansu uspjeha rezultat je pada poslovnih prihoda za gotovo 9%, sa 28,2 mil KM na 25,7 mil KM.

Pad prihoda uslijedio je zbog manje prodaje proizvoda i na domaćem i na stranom tržištu. Poslovni rashodi ostvareni su u iznosu od 24,2 mil KM u odnosu na 25,7 mil KM u 2013. godini.

Kompanija ima dugoročne obaveze od 6,1 milKM (8,5 mil. KM u 2013), a koje se cijelim iznosom odnose na dugoročne kredite. Kratkoročne obaveze iznose 9,9 mil KM (5,1 mil KM u 2013.), a uključuju obaveze iz poslovanja 6,6 mil KM, kratkoročne finansijske obaveze 2,5 mil KM i druge obaveze.

"Solana" je u 2014 (na bazi stanja krajem svakog mjeseca) zapošljavala 402 radnika, što je 16 radnika manje nego godinu ranije.

Najveći dioničar "Solane" je "ZIF BIG-Investiciona grupa Sarajevo" sa 21,1% vlasničkog učešća, "ZIF BONUS Sarajevo" posjeduje 6,4% slijede Jasmin Šepo, Sarajevo sa 5,9%, AS Jelah-Tešanj sa 3.3%, "ZIF PROF-PLUS" Sarajevo sa 2,4%, itd.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.