NavMenu

BBI i IDB potpisali ugovor o grantu - Tri mil USD za održivi povratak i razvoj poljoprivrede

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.06.2007. 09:17
Komentari
Podeli

Predsjednik Islamske banke za razvoj (Islamic Development Bank) i predsjedavajući skupštine Bosna Bank Interantional (BBI) dr. Ahmed Muhamed Ali je 24. juna 2007. sa mr. Amerom Bukvićem, direktrom BBI-a potpisao ugovor o grantu za održivi povratak i razvoj poljoprivrede.

Grant u iznosu od tri miliona USD putem Bosna Bank International bit će usmjeren u finansiranje održivog povratka za bjeglica u sve dijelove BiH, te razvoj poljoprivrede, i to po veoma povoljnim finansijskim uvjetima.

Pored ovog, predsjednik IDB-a dr. Ali potpisao je još dva granta - jedan za proširenje Karađoz-begove medrese Mostar, u iznosu od 395.000 USD, a kojeg je potpisao sa direktorom Šefkom Tinjakom, te za finasiranje dogradnje Behram-begove Medrese u Gradačcu, u iznosu od 290.000 USD, kojeg je potpisao sa direktorom Vahidom Fazlovićem.

Na svečanom potisivanju ugovora, direktor BBI-a Amer Bukvić uručio je i počasne kartice BBI VIP Business Cluba bivšem malezijskom premijeru dr. Mohammadu Mohatiru, a koji je prisustvovao svečanom potpisivanju grantova, te dr. Ahmedu Muhamedu Aliu, predsjedniku IDB-a.

Da podsjetimo, BBI je nedavno osnovala BBI VIP Business Club, prvi takve vrste u BiH, a koji će poslužiti domaćim i stranim firmama i menadžerima da putem informacija i kontakata koje BBI ima u zemljama bogatog Zeljeva plasiraju svoje proizvode i usluge, te poboljšaju privlačenje stranih investicija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.