NavMenu

Produženi hotelski boravak sve popularniji - "Residence Inn by Marriott" u Sarajevu bilježi dobre poslovne rezultate

Izvor: eKapija Petak, 27.02.2015. 15:45
Komentari
Podeli
Segmentacija tržišta, bilo da je riječ o lukzusu, ekonomiji, u velikoj mjeri određuje šta klijenti najviše očekuju od hotelskog smještaja. Iako u svim ovim segmentima klijenti razmatraju cijenu hotelskog smještaja kao i smještajne kapacitete, u današnjoj konkurentnoj industriji, ovi paramteri ne garantuju povećan broj gostiju koji se iznova vraćaju istom hotelu. Da bi se postigao održiv, dugoročni rast, hotelijeri moraju razviti duboko razumijevanje o vrsti klijenata koje žele da privuku, a zatim ponuditi iskustvo koje je prilagođeno određenoj grupi gostiju.

Prema izvještaju o trendovima u hotelijerskoj industriji za 2015. godinu koji je plasirao "Deloitte", neki od hotelijerskih trendova u 2015. godini fokusirani su na pružanje mogućnosti gostima da komuniciraju sa hotelskim brendom na više načina. "Residence Inn by Marriott" u Sarajevu, ujedno i prvi "Marriott" hotel na Balkanu, 25. novembra otvorio je vrata onima koji cijene prvoklasnu hotelsku uslugu i potvrdio da upravo prati ove trendove.

Rezultati dvomjesečnog poslovanja jednog od brendova vodeće hotelijerske kompanije Marriott, potvrdilo je primjenu globalne filozofije na lokalnom tržištu.

- Iako hotel "Residence Inn by Marriott" ima sve sadržaje za duži boravak gostiju, u periodu od novembra do februara imali smo značajan broj korporativnih gostiju koji su ostajali maksimalno tri noći, što pokazuje da je "Residence Inn by Marriott" Sarajevo izuzetno pogodan i za kraći boravak sa svim pratećim sadržajima koji su prilagođeni pojedinačnim potrebama naših klijenata - kazao je Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer "Residence Inn by Marriott" Sarajevo.

Da je svaki detalj ovog hotelskog iskustva dizajniran da pomogne gostima ovog hotela u njihovoj svakodnevnoj rutini, dokazuje činjenica da je zabilježen značajan broj gostiju koji se vraćaju da borave u ovom hotelu kao i izuzetno visok rating na rezervaciju smještaja. Tako je dodatna vrijednost koju ovaj hotel nudi svojim klijentima visoko ocijenjena na "Trip Advisoru", "Bookingu" i na "Expediji" što ga svrstava među top rangirane hotele u Sarajevu na ovim booking sajtovima.


- Naša osnovna poslovna politika je podređena klijentu koji je uvijek na prvom mjestu. Gosti se vraćaju u hotel samo ukoliko su zadovoljni uslugom što je pokazao kratki period našeg poslovanja. Sve je fokusirano na klijenta i naši saradnici su obučeni tako da pruže potrebne usluge, često nadmašujući očekivanja klijenata i drago nam je da su naši gosti to prepoznali - dodaje Kayhan.

Da je ovaj hotel spreman odgovoriti na trendove hotelijerske industrije u 2015. godini, pokazuje angažiranost hotelskog osoblja koje ne prestaje sa radom 24 sata.

"Residence Inn by Marriott", kao pionir koncepta produženog hotelskog boravka, nudi Sarajevu novi i drugačiji vid usluge koja je prilagođena svima koji ostaju nekoliko dana, nekoliko sedmica ili čak nekoliko mjeseci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.