NavMenu

Zadruga "Agrisan" iz Sanskog Mosta prvi proizvođač rasadnica u USK

Izvor: eKapija Srijeda, 04.02.2015. 09:04
Komentari
Podeli
Zemljoradnička zadruga "Agrisan" iz Sanskog Mosta posjeduje jedan od najvećih plasteničkih kompleksa u kojima se na 3.000 metara kvadratnih odvija intenzivna plastenička proizvodnja, a odnedavno je postala i prvi registrovan proizvođač rasadnica na području Unsko-sanskog kantona ali i šire, javlja RTV USK.

Zemljoradnička zadruga "Agrisan" posljednjih godina postiže zavidne rezultate u plasteničkoj proizvodnji. S ciljem povećanja kvaliteta svojih proizvoda, "Agrisan" je od ove godine kod nadležnih institucija uspio registrovati djelatnost za proizvodnju rasadnog materijala, čime su postali prvi registrovan proizvođač rasadnica na području kantona. To nam je potvdio direktor "Agrisana", Senad Hadžibajramović, koji je istakao da se trenutno vrše pripreme za početak proizvodnje, a ove godine imaju u planu proizvesti preko 20.000 rasadnica različitih povrtlarskih i voćarskih kultura.

Osim proizvodnje rasada za vlastite potrebe, ovi proizvodi biće distribuirani i na tržište, tako da će uskoro biti dostupni i domaćim poljoprivrednicima. Osim aktivnosti vezanih za plasteničku proizvodnju, Zemljoradnička zadruga "Agrisan" nedavno je registrovala i novi brend pod nazivom "Plodovi devet rijeka". Ova aktivnost ima za cilj da stvori prepoznatljiv imidž kod domaćih poljoprivrednih proizvoda, koji bi se brendirali pod jednim imenom, i kao takvi bi se izdvajali na tržištu od svih ostalih poljoprivrednih proizvoda. I pored svih poteškoća koje godinama prate poljoprivredne proizvođače, poljoprivrednici okupljeni oko zemljoradničke zadruge "Agrisan", zahvaljujući upornosti i radu, te primjenom svremenih tehnologija u proizvodnom procesu, još uvijek uspjevaju proizvesti kvalitetan domaći proizvod, javila je RTV USK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.