NavMenu

Prirodni sokovi "apifrucht" iz Sanskog Mosta traženi na tržištu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 14.11.2014. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: apifrucht.ba)
U po­go­nu za proi­zvo­dnju so­ko­va "api­frucht", ko­ji po­slu­je u sas­ta­vu Ze­mljo­ra­dni­čke za­dru­ge "Api­med" u San­skom Mos­tu, okon­ča­na je proi­zvo­dna se­zo­na u to­ku ko­je je pre­ra­đe­no oko 60 to­na ra­zli­či­tih vrsta vo­ća, te proi­zve­de­no oko 45.000 li­ta­ra so­ka.

Pre­ma ri­je­či­ma Ni­ja­za Ka­di­ri­ća, di­re­kto­ra po­me­nu­te za­dru­ge, proi­zvo­dnja pri­ro­dnih so­ko­va po­kre­nu­ta je pri­je dvi­je go­di­ne.

- Ove go­di­ne os­tva­ri­li smo re­spe­kta­bil­ne po­slo­vne re­zul­ta­te. Proi­zvo­di­mo šest vrsta so­ko­va, i to od ja­bu­ke, kru­ške, du­nje, ja­go­de, cve­kle i bo­ro­vni­ce, a ove go­di­ne po­kre­nu­li smo i ek­spe­ri­man­tal­nu proi­zvo­dnju vo­ćnog to­ni­ka - is­ta­kao je Ka­di­rić.

On je do­dao ka­ko su so­ko­vi s bren­dom "apifrucht" pro­na­šli mjes­to na trži­štu, a naj­ve­ća ko­li­či­na proi­zvo­da pro­da se u Sa­ra­je­vu.


- Kva­li­te­tom smo se izbo­ri­li za mjes­to na trži­štu. Proi­zvo­di­mo po­tpu­no pri­ro­dne so­ko­ve, bez upo­tre­be kon­zer­van­sa i dru­gih he­mi­ka­li­ja, što na­ši kup­ci ve­oma ci­je­ne - re­kao je Ka­di­rić.

On je is­ta­kao ka­ko je za­dru­ga "Api­med" osno­va­na pri­je pet go­di­na, te da je u po­čet­ku ra­da is­klju­či­vo ot­ku­plji­va­la i pa­ko­va­la med i dru­ge pče­li­nje proi­zvo­de.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.