NavMenu

Inovativnim kompanijama u BiH 3,2 mil EUR - Uskoro poziv za učešće u programu "Challenge to Change"

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.04.2017. 12:33
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju uspostavljen je "Challenge to Change" - C2C program. Provodiće ga Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska, a glavni cilj je jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i saradnje Švedske i BiH.

- U Bosni i Hercegovini postoje mnoge poslovne ideje koje se ne mogu realizovati zbog nedostatka disperzije kapitala. S obzirom na trenutnu situaciju u BiH, Sida je prepoznala potrebe za razvoj novog instrumenta podrške inovacijama i razvoju biznisa i podržala uspostavljanje "Challenge" programa u Bosni i Hercegovini - navodi se u saopštenju RARS-a.

Ukupni budžet "Challenge to Change" programa je 30 miliona švedskih kruna ili oko 3,2 mil EUR. C2C će biti otvoren za MSP iz cijele BIH, ali i Švedske, kao i startape koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu dovesti do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Кompanije koje zadovolje uspostavljene kriterijume moći će dobiti grantove od maksimalno 30.000 EUR, što predstavlja 50% ukupne investicije. Objava prvog javnog poziva predviđena je za kraj aprila.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.