NavMenu

Privrednici u Derventi lakše do novca - Opština uspostavila saradnju sa Garantnim fondom RS

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 23.02.2017. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
U Derventi je potpisan Protokol o saradnji Opštine Derventa i Garantnog fonda Republike Srpske, koji izdaje garancije za olakšan pristup finansijskim sredstvima za privredna društva u Srpskoj i realizaciju njihovih poslovnih ideja.

Protokol su potpisali načelnik Opštine Derventa Milorad Simić i direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoje Krčmar.

- Osnivač fonda je Republika Srpska, kapital je 30 mil KM, a garancije izdajemo firmama koje se bave ili se počinju baviti proizvodnom djelatnošću, poljoprivredom ili uslugama - rekao je Krčmar novinarima.

On je dodao da Fond ima saradnju sa skoro svim bankama u Republici Srpskoj, a da su ovakvi protokoli potpisani sa opštinama širom Srpske.

Krčmar je rekao da opština Derventa ima dobar privredni ambijent i da će privrednici imati olakšan pristup u dobijanju garancija za finansijska sredstva.

- Na narednom sastanku, koji bi trebalo da održimo 15. marta, razgovaraćemo sa privrednicima o potrebama i razvojnim planovima - dodao je Krčmar.

Načelnik Opštine Milorad Simić smatra da je prije svega dobro što Derventa ima privredu, a gdje ima privrede ima i partnerstva. On je rekao da je ovo otvoren put za podršku privredi i podsjetio da ovu pogodnost već koriste tri preduzeća.


- Otvara nam se prilika da u skorijem vremenu bar pedesetak privrednika razgovara sa predstavnicima Fonda da bi se upoznali sa nekoliko programa podrške koje ova organizacija pruža, bilo da se radi o kožarstvu, poljoprivredi ili ruralnom razvoju - kaže Simić.

On je dodao da će Garantni fond podržati ono čemu i lokalna zajednica stremi, najmanjoj stopi nezaposlenosti, najvećem izvozu po glavi stanovnika i drugim razvojnim pokazateljima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.