NavMenu

Otvorena nova poslovnica BBI banke u Novom Sarajevu - Za privrednike te općine preostalo još 2,3 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2016. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: Bbibanka.com.ba)
Poslovnica BBI banke u Novom Sarajevu od juče, 12. oktobra, posluje u novim prostorijama u Ulici Džemala Bijedića 25-D. Poslovnicu su svečano otvorili Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

- BBI poslovnica u Novom Sarajevu savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Preseljenje u nove, veće i funkcionalnije prostorije BBI banka će svojim klijentima pružiti bolju i kvalitetniju uslugu. Ovaj novi poslovni prostor trenutno zapošljava sedam zaposlenika - rekao je Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

Bukvić je istakao i posebnu liniju Općine Novo Sarajevo i BBI banke koja ima za cilj podršku osnivanju novih kompanija.

- Ove godine u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo pokrenuli smo finansiranje startap firmi, kao i onih koje imaju višegodišnje poslovanje, pod vrlo povoljnim uslovima. Za ovaj projekat osigurano je 3 mil KM po stopama od 0,50 do 1,99% i do sada je plasirano 700.000 KM - naglasio je Bukvić.


Načelnik Općine Nedžad Koldžo naglasio je kako je upravo zajedničkim snagama Općine i BBI banke pokrenuta finansijska linija namijenjena razvoju privrede i novih radnih mjesta.

Poslovnica Novo Sarajevo pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka od 8h do 16h, te subotom od 9h do 13h. BBI banka djeluje u 30 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.