NavMenu

Moguće otvaranje 300 radnih mjesta u Banjaluci - Grad očekuje novac iz IPA 2014 za lokalne projekte

Izvor: Capital Ponedjeljak, 05.09.2016. 14:06
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: joyfull/shutterstock.com)Banjaluka
Predstavnici Grada Banjaluka, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Inovacionog centra Banjaluka potpisali su danas izjave o partnerstvu za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru programa podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji će biti finansirani iz programa IPA 2014.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da će, ukoliko prijava Grada Banjaluke i lokalnih partnera za program koji realizuje Međunarodna organizacija rada bude prihvaćena, to značiti otvaranje oko 300 radnih mjesta u gradu.

- Realizacijom ovih projekata trebalo bi da dobijemo potpuno održiva radna mjesta - rekao je Gavranović, dodajući da se u gradu posredstvom nekoliko programa podstiče zapošljavanje, ali da krajnja stabilnost tih radnih mjesta nije potpuno sigurna.

On je naglasio da bi realizacija ovih projekata značila i privredni zamah novih djelatnosti u Banjaluci, jer bi svaki od učesnika u projektu dobio od 150 do 200.000 evra uz sredstva koja sam mora investirati.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Nikola Mićić, istakao je da jedan od segmenata projekta edukacija poljoprivrednih proizvođača za uzgoj maline, pčelarstvo, te hortikulturu.

- Dobro je poznato da zarada od uzgoja maline na jednom dunumu iznosi oko 4 do 5.000 KM, a oni koji budu obuhvaćeni ovi projektom, dobiće sva sredstva kao grant za razvoj te proizvodnje - rekao je Mićić.


Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić rekao je da se projektni prijedlog Inovacionog centra odnosi na organizaciju sajma zapošljavanja u Banjaluci.

- Spajanjem nezaposlenih i poslodavaca nastojaćemo da dođemo do kreiranja novih radnih mjesta - rekao je Gverić.

Izjavu o partnerstvu za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga u okviru programa podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji će biti finansirani iz programa IPA 2014, sa Gradom Banjaluka ranije su potpisali Gradska razvojna agencija i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.