NavMenu

Grant od 6 mil KM za proizvodnju jagodičastog voća i mlijeka - Poziv otvoren do 15. septembra

Izvor: Capital Srijeda, 17.08.2016. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Baiajaku/shutterstock.com)
U okviru projekta razvoja tržišne poljoprivrede – Farma dva USAID/Švedska obezbijeđeno je 3,5 mil USD, odnosno oko 6 mil KM bespovratnih sredstava za unapređenje proizvodnje jagodičastog voća i sektora mljekarstva u BiH, a uslovi za dobijanje ovih sredstava danas, 17. avgusta, su u Sarajevu predstavljeni potencijalnim korisnicima.

Generalni sekretar Spoljno-trgovinske komore BiH Zdravko Marinković izjavio je da putem granta američka i švedska vlada finansiraju dva veoma važna sektora poljoprivredne proizvodnje u BiH.

- Riječ je o dva sektora koja u posljednje vrijeme bilježe značajan rast izvoza i imaju potencijal, ali su potrebna sredstva, znanja i nove tehnologije kako bi oni bili unaprijeđeni - rekao je Marinković novinarima.

Prema njegovim riječima, navedena sredstva pomoći će rastu proizvodnje, zaposlenosti i izvoza u ovim sektorima.

Meriha Manojlović iz USAID/Švedska precizirala je da projekt Farma dva podržava sektore mljekarstva, proizvodnje ljekovitog bilja, meda, voća i povrća.


- Danas imamo prvi u nizu informativnih sastanaka koje ćemo održati u povodu objavljivanja javnih poziva - rekla je Manojlović, navodeći da je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za proizvođače jagodičastog voća i mljekare otvoren do 15. septembra.

Prema njenim riječima, sredstva će biti dodijeljena uglavnom privatnom sektoru, i to registrovanim proizvođačima.

- Maksimalna visina granta iznosi 50.000 USD - rekla je Manojlović i dodala da je riječ o investicionim grantovima koji od korisnika zahtijevaju učešće do 50%.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.