Kemokop d.o.o. Sarajevo


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Kemokop d.o.o. društvo za zaštitu okoliša, upravljanje otpadom, promet i transport hemikalija Sarajevo
ADRESA
Branilaca Šipa bb, 71000 Sarajevo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE
Vijesti
Opis djelatnosti
Preduzeće Kemokop d.o.o. osnovano je 1993. godine u Republici Hrvatskoj. Osnovna djelatnost po osnivanju preduzeća bila je prijevoz i veleprodaja hemikalija. Širenjem djelatnosti i obima poslovanja osnivaju se kćerke preduzeća, i to 1996. godine osniva se Kemokop d.o.o. Tuzla, potom 2011. godine Kemokop d.o.o. Modriča i 2014. godine Kemokop d.o.o. Sarajevo.

Osnovna djelatnost društva je zaštita okoliša, upravljanje otpadom, promet i transport hemikalija. Preduzeća su povezana ugovorom o poslovnom-tehničkoj saradnji, što podrazumijeva korištenje svih materijalno-tehničkih, transportnih sredstava i svih sadržaja koji se koriste u obavljanju registrovane djelatnosti.

Glavne aktivnosti ovog odjela odnose se na prikupljanje, transport, privremeno skladištenje i zbrinjavanje opasnog i neopasnog otpada. Za ove aktivnosti Kemokop posjeduje Dozvolu za aktivnosti upravljanja otpadom, za sve vrste opasnog otpada, kao i okolišne dozvole izdate od strane nadležnih organa u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U ovoj oblasti kompanija je posebno specializirana za zbrinjavanje:

različitih vrsta otpadnih tekućina,
otpadnih ulja,
otpadnih hemikalija,
otpadnih boja,
farmaceutskog otpada,
filter kolača,
zemlje kontaminirane opasnom materijom,
transformatora i kondenzatora sa PCB-om,
ambalaže,
elektronskog i elektroničkog otpada.