NavMenu

Stvari koje bi trebalo uraditi prije važnog intervjua

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.08.2017. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
I iako je za mnoge priprema za intervju sama po sebi stresna, uvijek imajte na umu da ste već dobili sjajne bodove za vašu aplikaciju i životopis. Sada trebate kroz priliku koja vam je dana pokazati vaše vještine, a uz ovih šest savjeta, vjerujemo da ćete ostaviti sjajan prvi dojam.

I ako nakon ovih savjeta još uvijek niste sto posto samopouzdani – vježbajte večer prije pred ogledalom vaše predstavljanje, naučite kako umiriti ruke dok pričate i izbacite nepotrebne priloge poput am, hm iz govora, navodi portal Manager.ba.

Osmislite vašu kombinaciju

Ne želite da vaš prvi dojam pokvari košulja umrljana od pudera, neispeglana košulja ili hlače koje su toliko uske da čak i vama stvaraju osjećaj nervoze. Pazite i na boje koje birate za vaš intervju, te ovisno o kompaniji koju posjećujete, odlučite koliko kreativni, odnosno klasični trebate biti sa odabirom odjeće i nijansi odjeće koju ćete nositi. Ispeglana, čista, savršenog broja – ovo je osnovno pravilo za odijevanje te iznimke ne biste trebali raditi.

Zdrava večera i lagani doručak

Ne želite ujutro biti pospani radi teške večeri ili tijekom intervjua slušati vaš želudac kako kruli. Ako želite biti raspoloženi, osjećati se živo i fokusirano, birajte zdrave namirnice koje će vas učiniti sitima i zadržati vaš fokus na važnim stvarima.

Pripremite sve važne informacije i papire

Isprintajte vaš životopis i pripremite vaše poslovne kartice. Istražite osnovne informacije o kompaniji u koju idete na intervju i saznajte na kojim projektima trenutno rade. Čak pokušajte na forumima ili od kolega saznati koji tip pitanja postavljaju na intervjuu, kako biste pripremili odgovore. Nasmijte se i budite samopouzdani. A u aktovku svakako spremite i beauty sitnice, sat i vodu – u slučaju nepredviđenih gužvi.

Opustite se

Kroz tjelovježbu, druženje, filmove, YouTube video zapise. Pokušajte opustiti organizam i misli skrenuti prema hobijima i stvarima koji će vas opustiti, riješiti stresa i nasmijati.

Naspavajte se


A kada biste trebali u krevet? Onoliko rano koliko vam treba da ujutro, kad ste navili alarm, osjećate se poletno, naspavano i odmorno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.