NavMenu

Predstava "Galeb" novosadskog Srpskog narodnog pozorišta trijumfovala na festivalu MESS

Izvor: B92 Srijeda, 09.10.2013. 13:49
Komentari
Podeli

Scena iz predstave "Galeb"Scena iz predstave "Galeb"

Predstava "Galeb" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, koju je prema Čehovljevom tekstu režirao Tomi Janežič, trijumfovala je na 53. Internacionalnom teatarskom festivala MESS u Sarajevu.

Juče je žiri u sastavu predsjednice, italijanske pozorišne teoretičarke Mauricije Setembri, američkog glumca i reditelja Ronald Rand i akademskog slikara Safeta Zeca, objavio laureate i laureatkinje MESS-a.

Gran Pri festivala, Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cijelini dobio je "Galeb", Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Zlatni lovorov vijenac za najboljeg reditelja dobio je Vim Vandkejbus za režiju predstave "Pljačka plijena".

Glavnu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje osvojili su Jasna Đuričić za ulogu u "Galebu" i Gonsalo Kaljehas za ulogu Hamleta u predstavi "Hamlet, od Anda" kolumbijske trupe "La Maldita Vanidad".

Zlatni vijenac za najbolji dramski tekst u selekciji "Balkan (Con)Text" uručen je Doruntini Baši za tekst "Prst".

Nagrada "Jurislav Korenić" za najboljeg mladog reditelja otišla je u ruke Simonu Derai koji je za trupa "Anagoor" režirao predstavu "L.I. Lingua Imperii"

Nagradu "Rejhan Demirdžić" za najbolje mlade glumačke talente dobili su Milica Janevski iz predstave "Galeb" i Danijel Dias iz predstava "Materijalni autor" i "Kako želiš da te želim"

Specijalno priznanje žirija pripalo je tehničkom direktoru predstave "Osvajanje sreće", Đanluki Tomaseli i autorima dramatizacije predstave "Tajna džema od malina" Adnanu Lugoniću, Bojani Vidosavljević i Dariju Bevandi, kao i Mirni Ler za scenografiju ove predstave.

Prvi put su o Zlatnom lovorovom vijencu za najbolju predstavu "Children MESS-a" odlučila djeca svojim glasovima i ovogodišnja pobjednica je predstava "Jedno jutro sam otišla" čileanskog "Teatra de Ocasíon".

Ovogodišnji Zlatni lovorov vijenac publike Festivala MESS dobila je predstava "Galeb".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.