NavMenu

Švajcarci prodaju Kinezima i Indijcima flaširani vazduh sa Alpa

Izvor: RTRS Petak, 22.09.2017. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel Ilyukhin/shutterstock.com)
Švajcarski startap flaširao je vazduh iz Švajcarske i kao takvog ga prodaje stanovnicima veoma zagađenih gradova poput onih u Kini i Indiji.

Prema podacima kompanije Deni Vur, vazduh se prikuplja sa raznih lokacija širom švajcarskih Alpa i kompresuje se u aerosolnu konzervu. Dolazi sa pričvršćenom maskom za pomoć pri disanju.

Konzerve vazduha koštaju 19,95 švajcarskih franaka (21 dolar) i sadrže dovoljno vazduha za više od 120 udisaja, što je dovoljno za oko deset minuta korišćenja.

- Ovaj proizvod je za stanovništvo koje svakodnevno uživa sa strašnim zagađenjem, zagađenje koje može skratiti svoje živote i prouzrokovati iznimne zdravstvene probleme. Јedna švajcarski vazduh nije odgovor na njihove probleme, ali je tako lijepo što možete da dišete čist, svijež vazduh čak i na kratko - rekao je izvršni direktor kompanije Deni Vur.


Direktor kompanije Deni Vur kaže da očekuje da njegova kompanija postane "glavni igrač na novom tržištu vazduha".

Kaže i da je prva isporuka već obavljena. Takođe, rekao je i da kompanija traži investitore kako bi nastavili i olakšali rast.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.