NavMenu

Apple radi na "samostalnom" pametnom satu

Izvor: N1 Ponedjeljak, 07.08.2017. 08:24
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Kompanija Apple radi na pametnom satu koji ne mora biti sinhronizovan s iPhone-om, piše BBC.

Pozivajući se na Bloomberg, BBC piše da će se novi sat direktno spajati na LTE mobilne mreže.

Ta kompanija je otvorila pregovore s telekomunikacijskim kompanijama u SAD-u i Evropi kako bi uređaj na tržište izašao već krajem ove godine. Apple je pametni sat lansirao 2015. godine, ali još nije objavio podatke o prodaji.

U nedavnom pozivu investitorima, šef kompanije Tim Kuk rekao je da je njihov sat najprodavaniji na svijetu. Iako je početno zamišljen kao luksuzni uređaj, Apple se nedavno fokusirao na upotrebu pametnog sata u fitnesu.

"Razdvajanje" od iPhone-a otvoriće čitav niz novih mogućnosti, kao što je "skidanje" pjesama u pokretu, čak i kada korisnici uz sebe nemaju pametni telefon.

Prema Blumbergu, novi će sat proizvoditi kompanija Intel.

Uređaj bi mogao da se pojavi na tržištu nekoliko godina nakon što su Apple-ovi suparnici Samsung i LG lansirali svoje "samostalne" pametne satove, ali koji su bili preveliki da bi ušli u masovnu upotrebu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.