NavMenu

Kuhinja za kuvare bez restorana

Izvor: Nezavisne novine Subota, 24.06.2017. 14:27
Komentari
Podeli
(Foto: tiverylucky/shutterstock.com)
Ugostiteljski posao lako može da izazove čir onima koji ga pokreću. Naime, to je mješavina birokratije, novca i papirologije, koja neke kuvare sprečava da ikad prodaju to prvo jelo i, možda, ostvare svoj san. Ali postoji nada pošto su se pojavili tzv. inkubatori za restorane, koji kuvarima nude alternativnu šansu za uspjeh.

Naime, riječ je o projektu pod nazivom "Union Kitchen", odnosno zajednička kuhinja, koja ljudima sa kulinarskim vještinama omogućava da pokrenu biznis, a da pritom ne moraju da otvore sopstveni biznis.

- Ovdje smo da im pružimo neophodna sredstva - kaže Maja Atlas iz Union Kitchena.

Ovdje budući kuvari imaju sve što im treba: brokere za osiguranje, poreske advokate i kompanije za dizajn. Zasad, skoro sedamdeset kuvara i njihovih "restorana u povoju" koristi profesionalne kuhinje dizajnirane za kuvara bez restorana. Svoja jela prodaju ili na lokalnim pijacama ili putem onlajn servisa.


- Union Kitchen nam omogućava da odmah počnemo i to uz minimalan početni kapital - kaže Filip Veng. Ostalo je na njihovoj upornosti i predanosti, od čega i zavisi da li će uspjeti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.