NavMenu

Osmišljena aplikacija koja prati rad djeteta u školi

Izvor: N1 Ponedjeljak, 29.05.2017. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Da li ste ikada željeli da znate šta vaše dijete zapravo radi u školi? Sada postoji aplikacija koja će vam omogućiti da to saznate, prenosi CNN.

Aplikacija ClassDojo omogućava nastavnicima i đacima da putem nje dijele šta se dešava na časovima, i pokazala se vrlo popularnom, budući da se koristi već u 130 zemalja na svijetu. Od kada se pojavila, 2011. godine, čak 90% osnovnih i srednjih škola u SAD počelo je da koristi pomenutu društvenu mrežu.

Učenici prave fotografije na časovima i uz komentare o tome šta rade, ih dijele putem ClassDojoa, slično kao na popularnom Snapchatu.

Na aplikaciji čak postoji i sistem koji nastavnicima omogućava da učenicima daju ili oduzmaju poene, tzv. "dodžoe", u zavisnosti od djetetovog ponašanja u školi.

Istovremeno, roditelji koji koriste aplikaciju dobijaju obavještanja o učinku svoje djece u školi, a mogu i da šalju direktne poruke nastavnicima.

Aplikaciju ClassDojo razvili su kreator video igara Lijam Don i nastavnik Sem Čodhari. Napustili su svoja radna mjesta u Velikoj Britaniji i preselili su se u SAD gdje su razgovarali sa stotinama učitelja koji su im se požalili da imaju teškoća da održe pažnju učenika na svojim časovima.

Zato su Lijam i Sem odlučili da dobro ponašanje pretvore u igru.

Iako aplikacija ima veliki broj pozitivnih kritika na AppStoreu i Google Playu, kod pojedinih roditelja je izazvala i ljutnju. Oni tvrde da je ClassDojo pretvorio dobro vladanje u takmičenje, te da profesori pomenutu aplikaciju koriste kao alternativu disciplini.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.