NavMenu

Volkswagen bi mogao proizvoditi legendarni moskvič

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 29.05.2017. 12:33
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Moskvič, nekada veoma popularna marka putničkog automobila u Istočnoj Evropi, možda će se ponovo pojaviti na tržištu zahvaljujući njemačkoj firmi Volkswagen. Ova kompanija je otkupila sva prava na brend moskvič na period od pet godina, piše "Ruska riječ".

Kompanija koja je ranije proizvodila moskviče bankrotirala je i likvidirana je 2010. godine, a posljednje vozilo proizvela je davne 2001. godine. Bio je to moskvič-2141. Volkswagen bi mogao da lansira proizvodnju sedana ekonomske klase, smatraju stručnjaci za marketing.


Kaluški zavod u Rusiji je jedna od mogućih platformi za proizvodnju, prenosi ruski portal Car.Ru. Kako smatraju stručnjaci, ideja njemačkih proizvođača automobila je kreativna i mogla bi da bude uspješna s obzirom na pažnju koja se u svijetu poklanja Rusiji, a posebno Moskvi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.