NavMenu

Mercedes-Benz E-Class automobil godine u BiH

Izvor: eKapija Petak, 24.02.2017. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: charnsitr/shutterstock.com)
U organizaciji Auto Media Group u Sarajevu je održan osamnaesti "Izbor automobila godine" u Bosni i Hercegovini. Svečana ceremonija proglašenja najboljih organizirana je u Domu mladih - Skenderija gdje su, osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu, prenosi Manager.

Odnosi s javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio Neven Novak (OPEL).

Najbolja internet stranica s domaćom ".ba" domenom je www.volvocentar.ba

Specijalna nagrada za doprinos u očuvanju životne sredine pripala je firmi Guma M iz Mostara, a za projekt godine proglašen je projekt Položivozački.ba – auto škole Life Line iz Sarajeva.

A najbolji vozač u Bosni i Hercegovini u 2016. godini je Salih Ljubijankić iz Cazina.

Za najbolju prometnu patrolu u proglašeni su Edin Husenefendić i Siniša Biočanin iz Jedinice prometa policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Nagradu za doprinos u sigurnosti prometa dobila je Agencija za sigurnost prometa RS.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Tehnosint iz Laktaša. U kategoriji autooprema najbolja je firma Automerc Škoro iz Kiseljaka.

U kategoriji Menadžer godine - vozila, titulu najboljeg ponio je Robert Lendić (Ford), dok je diler godine Robert Grubišić (MRM – Ljubuški).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Ćamil Isaković iz firme Cosmos Commerce iz Tuzle.


U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Isuzu F14, dok je za najbolji autobus proglašen Isuzu Visigo. Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je Ford Transit, najbolje pick up vozilo je Mitsubishi L200, a najbolje terensko vozilo je Peugeot 3008.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među devet nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Mercedes-Benz E-Class (301 bod), a slijede Volvo S90/V90 (300), Mazda 3 (295), Renault Megane (246), Mitsubishi Space Star (183), Suzuki Baleno (151), Ford KaPlus (111), FIAT Tipo (103), i Lada Granta (84), prenio je Manager.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.