NavMenu

Nataša Ninković, glumica - Ne volim da gledam sebe na ekranu

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 16.06.2015. 08:52
Komentari
Podeli
Nataša Ninković (Foto: facebook.com)Nataša Ninković
Od beogradskih vrućina glumica Nataša Ninković svake godine pobjegne na Kipar, ali i u rodno Trebinje. Upravo se s Kipra i javila junakinja regionalnih filmova i serija. Svoj odmor ove godine je počela ranije, jer joj je, kako ističe, potrebno vrijeme da odmori misli.

Redale su se njene uloge u filmovima "Spasitelj", "Profesionalac", "Ivkova slava"… ali najviše pažnje publike u BiH pridobila je ulogom Riki Salom u seriji "Cvat lipe na Balkanu".

– Mnogo volim ulogu Rikice Salom. Obično, kada dobiješ filmski scenarij, a i to je sve rjeđe, osjetiš uzbuđenje, leptiriće u stomaku, kao znak prepoznavanja. Takav osjećaj bio mi je kada sam od Slobodana Terzića dobila taj scenarij. To nije tako česta situacija kada su u pitanju TV serije. No, cijela ova godina bila je nekako čudna, u smislu, sve što sam mislila da radim, nisam, a desile su se neke lijepe neplanirane stvari. Jedna od njih je bila gostovanje u seriji "Lud, zbunjen normalan", zatim pilot za seriju, koju bismo trebali snimiti u septembru, a zove se "Mamurluci", u produkciji Nikole Koja, a režiju potpisuje Srđan Dragojević. Što se tiče pozorišta, imala sam premijeru "Čuda u Sarganu" u režiji Egona Savina – govori Ninković.

Veliki dio svoje glumačke karijere provodi na daskama srbijanskih pozorišta.

– Pravim i pauze, a desi se i da po nekoliko mjeseci ne spremam ništa novo. No, kada se desi snimanje filma, to je uvijek uporedo sa procesom u pozorištu i onda nastaje haos s terminima. Čini mi se, kad je zatišje, onda je to na svim poljima. Svjesna sam da sam vrlo, ma i previše, samokritična prema sebi. Zato ne volim gledati sebe na ekranu – govori glumica.

Karijera glumica nije izrodila samo brojne poštovaoce u radu nego i kumstva.

– Vjenčana sam kuma divnom glumačkom paru Slobodi Mićalović i Vojinu Ćetkoviću. Mnogo vremena provodimo zajedno, i poslovno i privatno. Pored privatnih stvari, ipak najviše volim s njima razgovarati o profesiji, i to u najsitnije detalje – govori Nataša.

Majka blizanaca

Nemoguće je spomenuti glumicu Ninković, a da se uz njeno ime ne veže jak temperament, ali i damsko držanje. Tajna te kombinacije je, kako kaže, u hercegovačkoj krvi.

– Poznajem Hercegovce, koji su mudri, uporni, ali mirni, tako da ne znam šta je u mom slučaju. Porodično naslijeđe, u kombinaciji s tim kamenom, obilježilo je svakako moj temperament, koji je, prema mome mišljenju, vrlo poželjan, ali je moja impulsivnost često vrlo teška – govori Ninković.

Porodični odmori u Trebinju su neizostavni, pa glumica uvijek uspije naći vrijeme za rodno mjesto.

- Volim Trebinje i svakog ljeta idem dole. To je obavezno, tako sam i djecu naučila, iako sam svjesna da sada nastupa neki period, odnosno pubertet, koji mijenja interesiranja. No, ta ljubav će im ostati, sigurna sam – ističe glumica.


Poznata glumica supruga je beogradskog biznismena i majka blizanaca. Ne dozvoljava da zbog karijere njena porodica bude zapostavljena. U braku je sedamnaest godina, a nekada je govorila da je tajna u velikoj ljubavi kao prvog dana, dok danas misli drugačije.

– Sada ću reći, to je uzajamno poštovanje. Poštovanje onoga što ste vi, sa svim vašim slabostima. Zvuči malo otrcano možda, ali tako je. Ogroman trud, na dnevnom nivou. Mi smo skloni vjerovanju i čekanju na velike stvari koje ćemo podariti svijetu i ljudima oko nas, ali to je naša najveća zabluda i zamka – ističe Ninković.

Tipična sam žena

Vjerovatno su rijetki oni koji su sreli glumicu Natašu Ninković a da ona nije bila besprijekorno dotjerana.

– Daleko sam ja od savršene žene. Ja sam tipična žena. Kada je riječ o njegovanju, modi… istina, obožavam takve stvari, iako mi ponekad oduzimaju mnogo vremena. Najviše volim sve što mogu u kući da završim, a to znači manikir, pedikir, feniranje često u jutarnjim satima, kupovina preko interneta… – otkriva glumica.

Bijeg u bolje sutra izvan granica

Glumica kaže da pripada generaciji koja je, prije svega, voljela zemlju kojoj je pripadala. No, današnje mlade generacije rijetko se oduševljavaju, te sve manje imaju želje za nekim boljim budućim danima.

– Tu je i netrpeljivost prema zemlji. Današnji mladi imaju samo želju da odu, pobjegnu u neko bolje sutra, ali izvan granice – iskrena je glumica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.