NavMenu

"Festival bosanskohercegovačke drame" od 7. do 17. maja u Zenici i Sarajevu

Izvor: eKapija Srijeda, 06.05.2015. 10:18
Komentari
Podeli
Ovogodišnji 14. "Festival bosanskohercegovačke drame Zenica – Sarajevo 2015″ bit će održan od 7. do 17. maja u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i Narodnom pozorištu u Sarajevu, prenosi portal Magazinplus.eu.

Festival ima međunarodni karakter i tokom 11 dana okupit će umjetnike iz sedam zemalja – BiH, Srbije, Austrije, Hrvatske, Turske, Makedonije i Norveške

U takmičarski program Festivala uvršteno je devet predstava rađenih u produkcijama Narodnog pozorišta Mostar, HNK Mostar, Wien Kultur, Festivala MESS, BNP Zenica, Sarajevskog ratnog teatra SARTR, Pozorišta Prijedor, Narodnog pozorišta Sarajevo, Kamernog teatra 55, Narodnog pozorišta Subotica, Istanbulskog državnog teatra i Akademije scenskih umjetnosti.

Selektor ovogodišnjeg "Festivala bosanskohercegovačke drame" Nedžad Fejzić odabrao je u takmičarskom programu devet predstava koje se "ističu svojim umjetničkim dometima i na određeni način bave se povijestima balkanskog prostora".

Prvi put na Festivalu nastupit će ansambl Istanbulskog državnog teatra s izvedbom predstave "Kad bi ovo bio film" autora Almira Imširovića, što predstavlja značajan iskorak u programskoj saradnji s Republikom Turskom.


Osim glavnog programa, publiku i goste Festivala očekuje čak 36 pratećih programa – muzički programi, promocije teatroloških izdanja i knjiga, izložbe, razgovori s regionalnim teatarskim umjetnicima te dramske radionice namijenjene učenicima i studentima, prenio je Magazinplus.eu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.