NavMenu

Petar Topalović, frontmen grupe "Sopot" - Ostvario sam svoj san

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.12.2014. 15:49
Komentari
Podeli
Petar Topalović (Foto: sopotproject.com)Petar Topalović
Petar Topalović, rođeni Sarajlija, od pete godine živio je u Atlanti, gdje je završio četiri razreda osnovne škole. Poslije Amerike, sa porodicom se vraća u rodni grad gdje je nastavio školovanje do izbijanja rata.

- Tada kreću izbjegličko – raseljenički dani za mene. Nema gdje nisam živio. Prvo u Banjoj Luci, potom četiri godine u Beogradu i, na kraju, u Prištini. Po izbijanju rata na Kosovu i Metohiji vraćam se u Banja Luku i odlazim u vojsku.

Nakon završenog vojnog roka, Topalović upisuje Prirodno-matematički fakultet u Banjoj Luci, na odsjeku za turizam.

- Bilo je to prelijepo doba. Mnogo vremena za slobodne aktivnosti – imao sam dva benda, vodio emisiju na radiju i izlazio.

Karijera

Osim muzike, dugo je radio i druge poslove, kako bi ostvario san - da se bavi isključivo onim što voli - muzikom.

Prvi zvanični bend oformio je u Beogradu i zvao se "Ikamna". Nakon Beograda karijeru nastavlja u Banjoj Luci kao drugi vokal u bendu "Revolt". Sa njima je snimio album pod nazivom "U kući bola".

- Paralelno sa "Revoltom", svirao sam bas i pjevao prateće vokale u bendu "Džabuko sa negras". Sa njima sam snimio album po nazivu benda. Poslije toga nastaje "Sopot" sa kojim sam snimio tri albuma i prešao mnogo kilometara na turnejama.

Bend "Sopot" (Foto: Bojan Vasiljević)Bend "Sopot"
"Sopot" je bend koji već nekoliko godina uspješno nastupa u regionu. Svirali su na mnogim festivalima, u koncertnim dvoranama i klubovima širom regiona i Evrope (Francuska, Norveška, Švedska, Holandija, Njemačka, Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i BiH).


- Članovi "Sopota" su Đurica Štula – bas i gitara, Milan Aćimović – sintovi i prateći vokal, Dejan Savić – gitara, Saša Predojević – bubnjevi i ja – vokal, sintovi i programiranje.

Do sada su objavili tri albuma pod nazivima "DuBalkan", "Equilibrium" i "Sopotnik".

- Komponovali smo muziku za predstave Narodnog pozorišta RS "Balon od kamena" i "Radnička hronika", za koje smo dobili nagrade na susretima pozorišta BiH u Brčkom, a u srpskom filmu "Zduhač, znači avantura", zajedno sa glumcem Nikolom Pejakovićem – Koljom, komponovali smo odjavnu špicu za pomenuti film.

"Sopot" je 13. decembra nastupio na ovogodišnjem 15. Koncertu godine u novosadskom "Spens"-u. Da je riječ o kvalitetnom koncertu govori spisak drugih bendova – "Dubioza kolektiv", "Bad copy", S.A.R.S., "Goblini" i drugi.

S.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.